بازار البسه قاچاق در حالي اين روزها داغ است که نه تنها توليد کنندگان داخلي را خانه نشين کرده بلکه ضربه مهلکي نيز بر فرهنگ کشور وارد کرده است.
به گزارش خبرنگار
سلام لردگان؛ به نقل از
عصرهامون ،اين روز ها بازار کشور درحالي جولانگاه برندهاي خارجي شده است که بي توجهي به واردات بي رويه اين محصولات نه تنها نساجي ها و توليدي هاي بسياري را تعطيل کرده است بلکه واردات پوشاک قاچاق سبب شده تا خيابان هاي کشور جولانگاه مانکنهاي اروپايي شود.
يکي از بازاريان زاهداني در اين خصوص گفت: اکثر پارچه ها ،البسه، مواد خوراکي و حتي ميوه ها محصولاتي هستند که به صورت قاچاق وارد کشور مي شوند.
وي با بيان اينکه بي توجهي به محصولات قاچاق سبب شده که توليد ملي نابود و بسياري از کارخانه جات تعطيل شوند، افزود: براي کيفيت محصولات ايراني مسيولين بايد توليدکنندگان را حمايت نمايند تا سرمايه گذاران با خيال راحت در اين عرصه سرمايه گذاري نمايند.
اين فروشنده بيان کرد: فروش البسه تاناکورا نيز از سوي ديگر نه تنها سبب بيماري و مرگ برخي شهروندان شده بلکه اين اجناس دسته دوم نيز مانع از فروش محصولات ايراني مي شوند.
يکي ديگر از فروشندگان با بيان اينکه عملکرد مسيولين در اين بخش ضعيف است، تصريح کرد: اکثر جوانان استان بيکار هستند که در صورت حمايت از بخش توليد توسط مسيولين قطعا در کشور جوان بيکاري نخواهيم داشت.
قاچاق پوشاک از مبادي قانوني!
محمد علي پور يکي از اعضاء سابق کميسيون اقتصادي مجلس، با بيان اينکه قاچاق پوشاک ازمبادي قانوني انجام مي شود عنوان کرده بود که: بازرسي گمرک بايد هدفمند تر حرکت کند؛ زيرا بسياري از قاچاق کالا از مبادي رسمي وارد مي شود، تنها بخش کوچکي از کوه ها و مبادي غيررسمي وارد کشور مي شوند پس اگر خواهان حمايت از توليد داخلي هستيم بايد در گام نخست سر و ساماني به وضعيت گمرک در کشور بدهيم.
در تماسي که پايگاه خبري
عصرهامون با محمد حسين اشرفي معاون اجرايي در امور شعب اداره کل تعزيرات حکومتي استان داشت وي گفت: در سال گذشته در حوزه قاچاق پوشاک از جمله شلوار ، بلوز ، کت ، سويشرت و لباس هاي راحتي 29 فقره پرونده وارده به تعزيرات داشته ايم که در اين خصوص متخلفين بيش از 315 ميليون ريال محکوم شده اند.
وي ادامه داد: در خصوص قاچاق پارچه نيز سال گذشته متخلفين در 101 فقره پرونده متخلفين به جزاي نقدي به ميزان 4 ميليارد و 290 ميليون و 319 هزار ريال شدند.
اشرفي با بيان اينکه اين کالا ها از مرزهاي پاکستان ، افغانستان و مرزهاي آبي وارد کشور مي شوند، افزود: بيشترين آمار پارچه و البسه هاي قاچاق ورودي مربوط به کشور پاکستان مي باشد.
بيشترين البسه قاچاق مربوط به کشور پاکستان است
معاون اجرايي در امور شعب اداره کل تعزيرات حکومتي استان خطاب به متصديان واحد هاي صنفي گفت: نکته اي که بايد متصديان واحد هاي صنفي خصوصاً صنف پوشاک به آن توجه داشته باشند اين است که اگر کالايي به صورت غير قانوني وارد شده باشد و شرايط و مقررات قانوني از جمله پرداخت حقوق و عوارض گمرکي را انجام نداده باشد قاچاق محسوب شده و در سطح عرضه نيز قابليت ضبط را داشته و شخص عرضه کننده وفق ماده 18 مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز متخلف شناخته خواهد شد.
وي در خصوص قاچاق دسته دوم يا تاناکورا به کشور تصريح کرد: پوشاک دسته دوم علاوه بر قاچاق بودن و ايجاد ضربه به اقتصاد و توليد داخلي سلامتي اشخاص را نيز تهديد مي کند.
وي از شهروندان خواست که به هيچ عنوان از اين کالاها استفاده نکنند.
اشرفي با بيان اينکه مکاتبات و جلساتي درخصوص جمع آوري پوشاک دسته دوم با نيروي انتظامي ، کميسيون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداري ، صنعت معدن و تجارت و ساير دستگاه هاي مرتبط برگزار شده است اظهار داشت: درصورت تشکيل پرونده توسط ضابطين و بازرسين ذيربط ، تعزيرات حکومتي با متخلفين وفق مقررات برخورد خواهد کرد.
معاون اجرايي در امور شعب اداره کل تعزيرات حکومتي استان بيان کرد: طبق هماهنگي هاي انجام شده مقرر گرديده تا ابتدا اطلاع رساني به واحد هاي صنفي صورت گيرد سپس در صورت ادامه فرآيند برخورد قانوني انجام شود که در اين خصوص انتظار مي رود شهروندان و اتحاديه پوشاک همکاري لازم را با ضابطين تعزيرات حکومتي داشته باشند.
مرگ با پوشاک قاچاق دست دوم
چندي پيش بود که محصولات دسته دوم خارجي قاچاق باعث مرگ جوان زاهداني شد.
محمد شريف خالقي دبير کميسيون مبارزه با قاچاق کالا و ارز سيستان و بلوچستان گفت: استفاده از کفش دست دوم يا استوک قاچاق سبب مرگ يک شهروند زاهداني در سال گذشته شده که اين موضوع تاکنون از سوي خانواده متوفي مخفي مانده بود.
وي اظهار داشت: اين شهروند زاهداني سال 93 يک جفت کفش معمولي دست دوم از بازار رسولي زاهدان خريداري کرده که بعد از چند روز متوجه مي شود شست پاي او دار زخم و عفونت شده است.
خالقي گفت: اين فرد به پزشک در زاهدان مراجعه مي کند که نتيجه خوبي نمي گيرد بنابر اين اعضاي خانواده او اين فرد را براي ادامه معالجه به مشهد مي برند.
دبير کميسيون مبارزه با قاچاق کالا و ارز سيستان و بلوچستان افزود: بعد از تشخيص پزشک معالج پاي اين فرد قطع مي شود اما عفونت به دست اين فرد نيز سرايت که متاسفانه وي بر اثر عفونت زياد در سال گذشته فوت کرده است.
خالقي با اشاره به اقدامات انجام شده در زمينه جلوگيري از توزيع اين قبيل کالاها بيان کرد: سال 94 موضوع آلوده بودن البسه دست دوم در دستور کار کميسيون قاچاق کالا و ارز سيستان و بلوچستان قرار گرفت تا اجناس استوک از سطح شهر جمع آوري شود.
وي اظهار داشت: سال گذشته پيگيري هايي در اين زمينه انجام شد تا در سطح اداري براي افرادي که وسايل دست دوم مي فروشند محدوديت ايجاد کنيم و در اين کار نيز موفقيت هايي به دست آمد.
خالقي بيان کرد: نگاه ما اين است که مردم از وسايل دست دوم استفاده نکنند چون ممکن است به بيماري هاي خطرناک واگير دار مبتلا شوند.
وي ادامه داد: کارگروهي با حضور امور صنفي در استان تشکيل و موضوع آلودگي البسه، کيف و کفش قاچاق مورد بررسي قرار گرفت.
25 ميليارد دلار کالاي قاچاق به کشور وارد مي شود
عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس با بيان اينکه 5 ميليارد دلار کالاي قاچاق به کشور وارد مي شود،گفت: البسه، موبايل و پوشاک بالاترين حجم قاچاق کالا را در کشور تشکيل مي دهد.
حسين گروسي درگفت و گوبا خانه ملت درباره ورود کالاي قاچاق به کشور،خاطرنشان کرد:عدم حمايت کافي از توليد کننده موجب شده که واردات يا قاچاق پوشاک در کشور شيوع پيدا کند،تا هزينه هاي توليد با تعيين نرخ فروش همخواني داشته باشد.
عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس، يادآورشد: دولت بايستي براي برند سازي پوشاک ايراني برنامهريزي کاربردي انجام دهد تا کالاي خارجي با رقابت پذيري حذف شود.
انتهاي پيام/